Politika

Selaković: Građani da izađu u što većem broju na referendum

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

17:15

Selaković: Građani da izađu u što većem broju na referendum
Nikola Selaković - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković pozvao je danas građane da 16. januara u što većem broju izađu na referendum o promeni Ustava, istakavši da je uveren da ćemo u nedelju biti svedoci manifestacije državotvornosti i društvene odgovornosti.

Prema njegovim rečima, zaokruživanjem pozitivnog odgovora na referendumu, gradani će reći "da" uređenijem pravosuđu, a samim tim i dati najneposredniji lični doprinos progresivnim kretanjima u našem društvu.

Selaković je za podsetio da je nezavisnost pravosuđa demokratska tekovina i da ustavnim promenama Srbija ne odgovara samo na zahteve procesa evrointegracije, već da pravi važan korak u pravcu efikasnije zaštite prava građana i stvaranja funkcionalnijeg institucionalnog sistema.

Ministar je osudio, kako je rekao, sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je reč o svrsi referenduma, jer se, naglašava, odlučuje samo i jedino o važnim promenama u oblasti pravosuđa.

"Referendum u nedelju će, u pravom smislu te reči, biti praznik demokratije, jer će građani biti u prilici da jednim potezom olovke suštinski unaprede svoje društvo u jednom važnom segmentu", poručio je ministar.

Podrškom bržem i efikasnijem sudstvu, njegovoj većoj nezavisnosti i odgovornosti, te većoj samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva će, zaključio je Selaković, biti data podrška učvršćivanju vladavine prava u Srbiji, što je u nesumnjivom interesu i građana i države.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija