Politika

Keljmendi: Srbi na Kosovu mogu da glasaju poštom ili u kancelariji za vezu

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2022

-

13:14

Keljmendi: Srbi na Kosovu mogu da glasaju poštom ili u kancelariji za vezu
Keljmendi: Srbi na Kosovu mogu da glasaju poštom ili u kancelariji za vezu - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka kosovske Vlade Rozafa Keljmendi ponovila je da je stav Prištine da Srbi na Kosovu i Metohiji mogu glasati na referendumu o ustavnim promenama u pravosudu samo putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Prištini.

Keljmendi, koja je i politička savetnice kosovskog premijera, navela je u pisanoj izjavi za Glas Amerike da Vlada Kosova od Srbije nije dobila zahtev u vezi sa održavanjem referenduma, a stav Prištine o mogućnosti glasanja Srba nazvala "velikodušnim".

"Naš principijelni i velikodušni stav je sledeći: Srbi sa dvojnim državljanstvom mogu glasati poštom ili u Kancelariji za vezu Srbije na Kosovu. Građanima Srbije nismo odbijali pravo da učestvuju na izborima u Srbiji. Ipak, mora se napraviti razlika između referenduma o isključivo unutrašnjem pitanju jedne zemlje i izbora", saopštila je Keljmendi.

Ona je dodala da njena vlada radi na integraciji kosovskih Srba u institucije kosovske institucije, a iz Prištine je i ranije najavljeno da biračkih mesta u sredinama sa srpskom većinom neće biti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija