Politika

Mihajlović: Pretnje predsedniku Vučiću pretnja po bezbednost države

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/01/2022

-

13:07

Mihajlović: Pretnje predsedniku Vučiću pretnja po bezbednost države
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da su pretnje atentatom na predsednika Aleksandra Vučića direktna pretnja bezbednosti države i veruje da će nadležne službe uspeti da zaštite predsednika.

"Duboko verujem u rad svih nadležnih državnih organa. Mislim da je svaka vrsta šale i svega što možemo da čujemo u pojedinim medijima u vezi sa pretnjama atentatom na predsednika neozbiljna i neodgovorna", kazala je Mihajlovićeva novinarima u Boru.

Kako je rekla, pričamo o pretnjama predsedniku Srbije i svideo se on nekome ili ne, on je predsednik Republike.

"To nije samo život Aleksandra Vučića, već predsednika države, i pretnje atentatom su pretnja po bezbednost države. Svaka pretnja mora da se ispita i verujem da će naše službe zaštiti bezbednost predsednika", navela je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da nije bilo davno kada smo izgubili predsednika vlade (Zorana Ðinđića), pred čiji atentat su se pričale slične stvari koje se danas pojavljuju u javnosti.

Podsetimo, pre nekoliko dana, ministar unutrađnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je Radoje Zvicer, državljanin Crne Gore na čelu kriminalne grupe državljana različitih država koja ima za cilj atentat na predsednika Srbije Aleksandraa Vučića. Za njim je Srbija već raspisala poternicu, rekao je Vulin tada.

O postojanju kriminalne grupe Srbiju je, kako je rekao, obavestila jedna zemlja EU, članica Evropola.

"Nakon što smo posredstvom Evropola koristeći službene i zvanične vidove komunikacije između policije dobili informaciju od pripadnika policije jedne zemlje članice EU, MUP je obavešten o postojanju kriminalne grupe koja za svoj cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

Komentari (0)

Srbija