Politika

Na Malti otvorena Kancelarija Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

16:16

Na Malti otvorena Kancelarija Srbije
Na Malti otvorena Kancelarija Srbije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija Ambasade Srbije u Italiji, sa sedištem u Valeti, zvanično je počela sa radom u toj ostrvskoj državi. Kancelarija je otvorena zahvaljujući Memorandumu o kolokaciji sa Mađarskom, a otpravnik poslova Boško Šukić preuzeo je ključeve od otpravnika poslova mađarske Kancelarije Gabora Gjorivanjija.

Šukić je zahvalio na gostoprimstvu, podršci i pomoći i ukazao na prijateljske odnose dve zemlje, čija se saradnja i poverenje ogledaju i u otvaranju zajedničkih diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, otvaranje Kancelarije Ambasade Srbije u Valeti, u interesu je daljeg razvoja međudržavnih odnosa sa Maltom.

Pored pružanja konzularno-pravne zaštite državljanima Srbije, Kancelarija će raditi na unapređenju bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i kulturno-prosvetne, naučno-tehničke i drugih vidova saradnje dve zemlje.

Radno vreme Kancelarije sa strankama biće utorkom, četvrtkom i petkom od 10 do 14 sati, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Komentari (0)

Srbija