Politika

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Lajčakom i Eskobarom, ukazano na obaveze Prištine

Komentari

Autor: Fonet

01/02/2022

-

17:07

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Lajčakom i Eskobarom, ukazano na obaveze Prištine
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Lajčakom i Eskobarom, ukazano na obaveze Prištine - Copyright Facebook/Српска листа

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su danas sa specijalnim predstavnicima EU i SAD Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom o problemima Srba na Kosovu i dijalogu Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, delagacija Srpske liste je ukazala na obaveze Prištine iz Briselskog dijaloga, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština.

 

 

Rakić je istakao da je Briselski sporazum jasan i da se srpski narod protivi namerama Prištine da umanje svoje obaveze po pitanju nadležnosti ZSO, ali i ostalih obaveza iz postignutih sporazuma, poput pitanja u oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije posete zvaničnika Srbije.

Oni su na sastanku zatražili da se hitno pojača bezbednost Srba, njihove imovine, ali i imovine Srpske pravoslavne crkve. Zatraženo je od međunarodne zajednice da se preduzmu napori i spreče jednostrani potezi Prištine kojima se ugrožava bezbednost, mir i suživot na ovim prostorima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija