Politika

Ponavlja se referendum na jednom mestu na Voždovcu

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

07:36

Ponavlja se referendum na jednom mestu na Voždovcu
Ponavlja se referendum na jednom mestu na Voždovcu - Copyright Tanjug, EPA Marko Đoković, Tanjug/Tara Radovanović, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na glasačkom mestu 59 u beogradskoj opštini Voždovac danas će biti ponovljeno glasanje na referendumu o ustavnim promenama.

Nakon što je Upravni sud usvojio žalbu glasača Marije i Milana Stojanovića iz Beograda o nepravilnostima u radu glasačkog odbora na mestu 59 na Voždovcu, RIK je odlučio da se na tom mestu ponovi glasanje. Tako će Voždovčani čije je glasačko mesto 59, danas od 7 do 20 sati moći da se izjasne o promenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Referendum na kojem su građani sa "da" ili "ne" odgovarali na pitanje "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Srbije", održan je 16. januara.

Nedelju dana kasnije, 23. januara, na devet glasačkih mesta u Srbiji ponovljeno je glasanje. Prema preliminarnim rezultatima, koje je RIK objavio 17. januara, na osnovu 98,79 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 98,24 odsto glasačkog tela - "da" je na referendumu zaokružilo 59,71 odsto glasača, a "ne" 39,26 odsto.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija