Politika

Brnabić: Cilj Srbije je da otvori Klaster 3 tokom predsedavanja Francuske Savetom EU

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

18:07

Brnabić: Cilj Srbije je da otvori Klaster 3 tokom predsedavanja Francuske Savetom EU
Tanjug/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom istakla da je cilj Srbije da otvori Klaster 3 tokom francuskog predsedavanja Savetom EU, koji je počeo 1. januara ove godine.

Brnabić je sa Košarom razgovarala o prioritetima francuskog predsedavanja Evropskoj uniji, jačanju demokratskih institucija i vladavini prava i uticaju Srbije na stabilnost i perspektivu regiona Zapadnog Balkana, kao i o bilateralnim odnosima sa ovom državom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, Srbija je posvećena daljoj reformi pravosuđa i primeni rezultata referenduma o ustavnom promenama, ali i sveukupnoj vladavini prava, unapređenju izbornih uslova, slobodi medija i sigurnosti novinara.

Tanjug/Slobodan Miljević

 

Kada je reč o ekonomskim i privrednim odnosima, Brnabić je sa zadovoljstvom konstatovala da se Francuska može svrstati u red značajnih političkih i ekonomskih partnera i da je na listi 10 najvećih investitora u srpsku privredu koja je uspela da privuče oko 80 odsto francuskih investicija u regionu.

Srbija je takođe posvećena razvoju sigurnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana i to je i njen interes, naglasila je predsednica vlade.

Košar je čestitao je premijerki Brnabić na uspešnoj poseti Briselu prošle sedmice i dodao da je uveren da će u narednom periodu dve zemlje ostvariti dodatne rezultate u ekonomskoj i političkoj saradnji.

Ambasador Košar je dodao da Francuska tokom predsedavanja planira da organizuje konferenciju o Zapadnom Balkanu, tokom koje će podržati produbljivanje konkretnih projekata saradnje, posebno u cilju negovanja regionalne saradnje i stabilnosti.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ambasador EU Emanuel Žiofre.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija