Politika

Građanski demokratski forum samostalno izlazi na beogradske izbore, razmišlja se o republičkoj listi

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

11:27

Građanski demokratski forum samostalno izlazi na beogradske izbore, razmišlja se o republičkoj listi
Izbori - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić najavio je da će ta organizacija učestvovati na lokalnim izborilma u Beogradu i napomenuo da će razmotriti mogućnost učestvovanja i na republičkim izborima.

Vuletić je u intervjuu za "NIN" rekao da će on biti nosilac beogradske liste GDF-a i da će u vrhu liste biti još novinar Boško Jakšić i pisac Svetislav Basara. Dodao je da će listu tokom kampanje podržavati Latinka Perović, Dinko Gruhonjić, Rade Veljanovski, Filip David, Fahri Musliju, fra Mile Babić, Olivera Ježina i drugi.

Vuletić smatra da budući gradonačelnik Beograda, kao treća politička figura u Srbiji, ima obavezu da od glavnog grada Srbije ponovo napravi kosmopolitski grad.

"Kao prvu doluku posle izbora vidim uklanjanje onog sramnog murala u Njegoševoj ulici i svakog drugog murala Ratka Mladića i Radovana Karadžića na javnim površinama", izjavio je Vuletić.

On je rekao da se oštro protivi kandidaturi Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda, smatrajući da je poražavajuće to što se na velika vrata vraća kadar DSS-a, "jedne od najgorih političkih opcija koja je trujumfovala nakon atentata na Ðinđića".

Vuletić se protivi i jedinstvenoj opozicionoj listi u Beogradu, navodeći podatke da su u prestonici na predsedničkim izborima 2017. godine kandidati opozicije ukupno osvojili oko 400.000 glasova, a na beogradskim izborima 2018. zajedinička opoziciona lista svega 150.000 glasova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija