Izbori 2022

Razgovori o listama i kandidatima u toku, Dačić otkrio da li je pričao s Nestorovićem o koaliciji

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

07:32

Razgovori o listama i kandidatima u toku, Dačić otkrio da li je pričao s Nestorovićem o koaliciji
Razgovori o listama i kandidatima u toku, Dačić otkrio da li je pričao s Nestorovićem o koaliciji - Copyright Tanjug/Nikola Anđić, profimedija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović razgovarali su sinoć, između ostalog, na Tanjug TV o narednim izborima i predsedničkim kandidatima, koji će se ovoga puta održati bez bojkota dela opozicije.

Dačić je ponovio da je SPS odlučila da ako Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat SNS on bude i zajednički kandidat SPS i SNS, a da SPS na parlamentarne i lokalne izbore izlazi samostalno.

On je u emisiji "Tačno tako" Televizije Tanjug rekao i da će, ako neko drugi iz SNS bude predsednički kandidat te stranke, SPS imati svog kandidata i pojasnio da socijalisti prihvataju Aleksandra Vučića zbog toga što su sa njim i do sada sarađivali i što on simbolizuje zajedničke ciljeve dve stranke.

Rekao je i da SPS nije razgovarala o saradnji van svoje koalicije ni pre ni nakon razgovora sa SNS-om, pa tako ni sa dr Branislavom Nestorovićem, o čemu je ovih dana bilo informacija, te dodao je da je SPS tek počela razgovore o formiranju svoje liste.

Predsednik DSS Miloš Jovanović je kazao da je njegova kandidatura za predsednika ispred koalicije NADA i lični čin i da će se boriti da uđe u drugi krug, a na pitanje čiju podršku očekuje, rekao je da "kuca na vrata svih građana".

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

 

 

Takođe, Jovanović je naveo i da podele koje su se desile u Pokretu obnove kraljevine Srbije (POKS), koji je inače deo koalicije NADA, nisu negativno uticale na snagu koalicije, naglasivši da nastavljaju sa delom POKSA-a koji predvodi Vojislav Mihailović.

Rekao je i da očekuje da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ovih dana potvrditi zvanično Mihailovićevu frakciju, da će se druga strana podeljenog pokreta žaliti Upravnom sudu, ali je naglasio da to ništa neće promeniti kada je u pitanju izlazak koalicije NADA na izbore.

Movsesijan je rekao da oni izlaze na izbore, ali da još nisu saopštili kanidata za predsednika, naglašavajući da najbolje odnose imaju sa Socijaldemokratskom strankom Srbije Borisa Tadića, koja takođe još nije nikog kandidovala.

E-Stock/Dušan Milenković

 

On je na pitanje da li će podržati Tadića ako se kandiduje, odgovorio potvrdno, obrazloživši time da im je njegova politika dobro poznata, ali je rekao i da očekuju da ih svaki kandidat koji očekuje njihovu podršku upozna sa svojom političkom platformom.

Movsesijan je naglasio da su oni otvoreni za razgovor sa svima, ali da iskreno ne očekuje da će Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije "Ujedinjena Srbija" na predstojećim aprilskim izborima tražiti njihovu podršku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town