Politika

Dačić: Nismo razgovarali ni sa Zavetnicima ni Nestorovićevim "Vitezovima"

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

10:51

Dačić: Nismo razgovarali ni sa Zavetnicima ni Nestorovićevim "Vitezovima"
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić demantovao je pisanje da je razgovarao sa "Zavetnicima" i novoformiranim pokretom "Vitezovi reda zmaja" na čijem je čelu doktor Branimir Nestorović, o širenju koalicije koju čine njegova stranka i Jedinstvena Srbija.

Dačić je TV Vojvodina rekao da nije bilo nikakvih razgovora o primanju novih članova te koalicije, pa ni sa "Zavetnicima" i "Vitezovima".

"Mi nikada nismo ni imali ideju da razgovaramo sa Vitezovima, niti su oni politička stranke. Nismo razgovarali ni sa Zavetnicima. Koliko sam ja razumeo, oni idu samostalno na izbore i imaju svog predsedničkog kandidata. Ne znam da li tu uopšte postoji bilo kakav prostor za razgovor", istakao je Dačić.

On kaže da SPS nema potrebu da pravi koalicije po svaku cenu i da se u tim slučajevima radi samo o nekim preklapanjima kada je reč o patriotskim stavovima, levici ili o ekološkim pitanjima.

"Mi prvo moramo da razgovaramo sa Jedinstvenom Srbijom i ja sam razgovarao sa Draganom Markovićem Palmom. Mi imamo i trećeg partnera koji nije bio u imenu liste zato što su imali imalil problema oko registracije stranke, a to su Zeleni Srbije koji vodi Ivan Karić. Njihov poslanik je član našeg poslaničkog kluba profesor Ljubinko Rakonjac", poručio je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija