Izbori 2022

Dačić o parlamentarnim izborima, kandidatu za gradonačlnika, Nestoroviću i Jankoviću: Stanje u opoziciji je haotično

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

22:51

Dačić o parlamentarnim izborima, kandidatu za gradonačlnika, Nestoroviću i Jankoviću: Stanje u opoziciji je haotično
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić potvrdio je večeras da će na predstojećim parlamentarnim izborima biti nosilac liste SPS za Srbiju, ocenjujući da je u opoziciji situacija haotična.

"U svakom slučaju mi ćemo napraviti tim za Srbiju, ja sam nosilac liste", rekao je Dačić za TV Tanjug.

Dačić navodi da još nisu raspravljali o tome ko će biti kandidat za gradonačelnika jer do pre dva dana nisu imali odluku kako će nastupiti na izborima.

"Svaki naši razgovori o nekoj budućoj koaliciji, ukoliko bi došlo do nekih dodatnih uključenja, mogu da se baziraju na samo dva osnovna principa, to je pitanje Srbije, odnosno patriotizma, to može da bude samo patriotski blok, ne dolazi u obzir da mi idemo u koaliciju sa nekima koji imaju suprotne političke stavove, ovo je samo u funkciji borbe za Srbiju, u funkciji zajedničke borbe za Kosovo i Metohiju, borbe za našu vojnu neutralnost, za poziciju Republike Srpske", istakao je Dačić.

I drugo pitanje jesu partije levice, kazao je Dačić, naglasivši da on međutim ne vidi nekoga ko je vidljiv da bude partija levice.

"Vi vidite da i ove druge stranke koje imaju koalicije imaju veoma različite političke koalicije gde se nalaze i levi i desni, vi imate jednu potpunu političku konfuziju, neki ti njihovi mediji koji su, mislim na Ðilasove medije, oni navode (Branimir) Nestorović je desničar, a SPS su levica, znači njima smeta što se Nestorović pominje, ja uopšte nisam pričao o tome, ali zašto to smeta baš kod SPS-a, što ne smeta kod njih tamo", rekao je Dačić povodom spekulacija pojedinih medija da će SPS na izbore izaći u koaliciji sa Zavetnicima i pokretom Vitezovi reda zmaja i da će njihov kandidat za gradonacelnika Beograda biti Branimir Nestorović.

Tanjug/Tara Radovanović

 

On je dodao da uopšte ne zna ni da li Nestorović želi da se bavi politikom, ističući da želi da mu se izvini zbog pominjanja njegovog imena.

"Ja veoma poštujem Nestorovića, on je patriota i ako bilo šta se sa njim razgovara, može da se razgovara samo vezano za interese zemlje i zaštitu javnog zdravlja, narodnog zdravlja i interesa Srbije...Ja želim da se izvinim Nestoroviću što ga uopšte pominju jer oni su to objavili pre nego što smo znali da li ćemo ići samostalno ili odvojeno", kazao je Dačić.

On navodi i da su sve analize javnog mnjenja pokazale da ipak postoji jedan deo biračkog tela i SPS i SNS koji voli da te dve stranke idu odvojeno i koji bi to možda i više podržao nego da idu na jednoj listi.

"To je bio osnovni razlog procene da ćemo tako osvojiti više glasova", kazao je lider SPS.

"Janković kao da je pobedio"

Osvrćući se na trenutnu situaciju u opoziciji, Dačić je ocenio da je situacija haotična.

"Mi sada u opoziciji imamo trku i borbu na život i smrt za kandidate, evo sad sam video da je Vladeta Janković potvrdio da će se kandidovati, ne znam da li ste videli vest, on kao da je već pobedio, za njih je pobeda što su pristali da budu kandidati", izjavio je Dačić.

Ocenio je da onaj ko ne želi da bude nosilac liste i kandidat za najveću funkciju ne zaslužuje da bude predsednik stranke.

"Jer ako ima boljeg od vas, onda taj treba da bude predsednik stranke. Šta to znači? Da on treba da bude taj koji će iz senke da upravlja, a da za njega neko drugi pobeđuje, to nije pošteno prema biračima, kad to govorim imam u vidu neke opozicione stranke", naveo je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town