Politika

Jovanović: Srbiji treba predsednik koji će sabirati, a ne deliti građane

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/02/2022

-

14:52

Jovanović: Srbiji treba predsednik koji će sabirati, a ne deliti građane
Miloš Jovanović - Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik republike nema izvršna ovlašćenja, ali ima najveću političku težinu u zemlji, kaže predsednički kandidat koalicije "NADA" Miloš Jovanović. On dodaje da je nacionalno pomirenje jedan od glavnih prioriteta ove koalicije i to pred predstojeće izbore koji treba da se održe za manje od dva meseca, tačnije 3. aprila.

"Predsednik republike izražava državno jedinstvo ove zemlje. Ako neko smatra da je to danas slučaj onda imamo problema sa dioptrijom, tačnije sa vidom. Ja to danas ne vidim. Ubeđen sam isto kao i moji saborci i prijatelji da je Srbiji potreban predsednik koji će znati da sabira ljude i građane ove zemlje oko zajedničkog i opšteg interesa, a ne predsednik koji će deliti", rekao je on, te dodao:

"Mislim da nam je potreban predsednik koji će mnogo više biti predsednik države, a mnogo manje predsednik stranke u stalnoj i svakodnenoj tuči sa političkim omponentima, a nekada i sa građanima", kazao je Jovanović.

Podsetimo, Jovanović koji je predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) biće kandidat za predsednika Srbije koalicije NADA, koju čine DSS, Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i 23 udruženja gradjana, saopšteno je 10. septembra prošle godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija