Politika

Jeremić: Odluka o podršci Ponošu nije bila laka

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2022

-

14:58

Jeremić: Odluka o podršci Ponošu nije bila laka
Vuk Jeremić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da odluka NS da podrži kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije nije bila laka odluka za stranku.

On je naveo da je odluka doneta na Predsedništvu tesnom većinom glasova, pre svega zbog načina na koji je kandidatura Ponoša isplanirana i predstavljena javnosti.

"Ja na sebe preuzimam odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi danas bilo ko iz NS zbog te odluke mogao da oseća. Ali Narodna stranka je državotvorna stranka ozbiljnih ljudi", rekao je Jeremić za N1.

"Naša odluka da sačuvamo jedinstvo opozicije je konačna i naša podrška zajedničkom kandidatu će biti bezrezervna. Pred nama je teška borba protiv režima u potpuno neravnopravnim uslovima i NS će biti njen najčvršći deo", izjavio je predsednik Narodne stranke.

Predsedništvo Narodne stranke povuklo je, podsetimo, sinoć predlog da prvi potpredsednik partije Miroslav Aleksić, bude kandidat za predsednika Srbije i, umesto njega predlažu Zdravka Ponoša.

Svesni generacijske odgovornosti da se aktuelni diktatorski režim pod hitno pošalje u istoriju, kao i da su sabornost i jedinstvo najvažnijih opozicionih činilaca neophodan preduslov da bi se to dogodilo, Predsedništvo Narodne stranke je donelo odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije", navodi se u saopštenju objavljenom na njihovom sajtu.

Dalje navode da su tesnom većinom doneli odluku da podrže predlog Stranke slobode i pravde i da zajednički kandidat koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.

"Miroslav Aleksić će biti prvo lice Narodne stranke u okviru naše koalicije na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije", zaključili su iz Narodne stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija