Politika

Veselinović za Euronews Srbija: Do ponedeljka odluka da li će Zdravko Ponoš biti kandidat koalicije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/01/2022

-

16:36

Veselinović za Euronews Srbija: Do ponedeljka odluka da li će Zdravko Ponoš biti kandidat koalicije
Euronews/Marko Subotić - Copyright Euronews/Marko Subotić

veličina teksta

Aa Aa

Deo opozicije koju čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna strana, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret održao je danas sastanak na kojem se raspravljalo o predsedničkom kandidatu te koalicije.

Prema saznanjima Euronews Srbija još nije doneta odluka o predsedničkom kandidatu. Na sastnaku jeste bilo reči o kandidaturi Zdravka Ponoša, ali se konačna odluka očekuje do ponedeljka.

"Razgovarali smo o programu i što širem frontu. Čuli još jednom stavove Zdravka Ponoša o najvažnijim društvenim pitanjima. Bez obzira na to što već dugo svi radimo zajedno, očekujemo do ponedeljka odluku o Zdravku Ponošu kao kandidatu svih članica koalicije, ali naravno i razgovore na tu temu narednih dana sa drugim političkim grupacijama i subjektima", rekao je za Euronews Srbija Janko Veselinović predsednik Pokreta za preokret.

Takođe, kako je potvrđeno za naš portal iz Narodne stranke, ta partija još nije donela svoju konačnu odluku, a do toga bi trebalo da dođe nakon sednice Predsedništva stranke, koja je planirana za večeras.

Podsetimo, ova opoziciona koalicija je već 27. januara održala sastanak, a tada su na dnevnom redu bila istraživanja javnog mnjenja koja su partije iz koalicija naručila, a koja su obuhvatila šest potencijalnih kandidata za predsednika.

Među ličnostima koja su se našle u istraživanju su Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš, Boža Prelević i jos dve nestranačke ličnosti.

U međuvremenu, Skupština slobodne Srbije odlučila je da  povuče kandidaturu Bože Prelevića za predsednika Srbije.

Podsetimo, lavni odbor Stranke slobode i pravde doneo je prošle subote odluku da za predsedničkog kandidata predloži Zdravka Ponoša. Lider SSP Dragan Đilas naveo je da veruje da je Ponoš neko ko može da pobedi aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića. Sa druge strane, Narodna stranka, čiji je Ponoš zapravo član, za to je, kako su saopštili, saznala iz medija.

Paralelno, lider Narodne stranke Vuk Jeremić isticao je u više navrata u prvi plan kandidaturu drugog predstavnika Narodne Stranke, Miroslava Aleksića.  

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija