Izbori 2022

Lutovac otkrio ko je "kandidat s većim rejtingom od Ponoša": Ubrzo ćemo saopštiti odluku o predsedničkim izborima

Komentari

Autor: Fonet

29/01/2022

-

12:42

Lutovac otkrio ko je "kandidat s većim rejtingom od Ponoša": Ubrzo ćemo saopštiti odluku o predsedničkim izborima
Lutovac otkrio ko je "kandidat s većim rejtingom od Ponoša": Ubrzo ćemo saopštiti odluku o predsedničkim izborima - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavIo je da bi bivši general Zdravko Ponoš mogao biti zajednički kandidat kolicije koju predvode Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS) i DS.

Lutovac je sinoć u Kragujevcu rekao da se taj stav bazira na višemesečnim ispitivanja javnog mnjenja i merenjiu rejtinga kandidata, ali i drugim parametrima.

Komentarišući jučerašnju izjavu lidera NS Vuka Jeremića da su ta istraživanja pokazala da postoje dva kandidata sa većim rejtinzima od Zdravka Ponoša i potpredsednika NS Miroslava Aleksića, otkrio ime jednog od njih.

"Jedan je profesor Miodrag Zec, koga sam ja predložio kao kandidata, a drugi je takođe nestranačka ličnost, ali ne bih pominjao njegovo ime s obzirom da je odustao od kandidature", rekao je Lutovac portalu Glas Šumadije.

Lutovac je istakao da je istraživanje pokazalo da profesor Vladeta Janković ima apsolutno najbolji rejting od svih testiranih kandidata, ali je sam odbio takvu mogućnost jer ne vidi sebe u kampanji za predsednika.

On je rekao da su pojedine članice koalicije već podržale Ponoševu kandidaturu, i da se u NS i DS o tome još razgovara, ali da očekuje da će i oni saopštiti svoje odluke već danas ili sutra.

"Mi završavamo unutarstranačke razgovore i ubrzo ćemo saopštiti našu odluku. Očekujem da će i naši prijatelji i saborci iz NS doneti takvu odluku koja će biti u interesu očuvanja jedinstva i u službi interesa javnosti", poručio je Lutovac.

Lutovac je istakao da je sada najvažnije očuvati jedinstvo koalicije, jer to u ovom trenutku građane najviše zanima.

"Ubeđen sam da će jedinstvo biti očuvano, jer smo odgovorni ljudi koji vode računa o javnom interesu. Stavili smo javni interes ispred stranačkog interesa i ličnih ambicija", rekao je Lutovac. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town