Politika

Brnabić u Parizu: Nadam se otvaranju klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Unijom

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

11:07

Brnabić u Parizu: Nadam se otvaranju klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Unijom
Brnabić u Parizu: Nadam se otvaranju klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Unijom - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Parizu da se nada da će tokom francuskog predsedavanja Evropskoj uniji, koje je počelo 1. januara i traje do kraja juna, Srbija otvoriti klaster 3.

Brnabić je zahvalila predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na tome što je, kaže, predložio novu metodologiju za pretpristupne pregovore, koju je Srbija prihvatila.

"Tu metodologiju je Srbija prva prihvatila jer mislimo da ima više smisla i da je lakša za razumevanje kod građana, a samim tim se može očekivati veća podrška evropskim integracijama", rekla je premijerka.

Ona je navela da je zahvaljujući novoj metodologiji, Srbija krajem prošle godine na međuvladinoj konferencijio otvorila dodatna četiri poglavlja, odnosno klaster koji se tiče energetike i zelene tranzicije.

"Nadamo se da ćemo uspeti da otvorimo jos jedan klaster tokom francuskog predsedavanja, klaster 3, i samim tim da dođemo korak bliže EU", rekla je Brnabić.

Istakla je da će Srbija sa zadovoljstvom prisustvovati sastanku posvećen Zapadnom Balkanu u junu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija