Politika

Koji odgovor ima na američke, a koji na moguće evropske sankcije: Milorad Dodik u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2022

-

17:02

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U kom smeru će se razvijati kriza u Bosni i Hercegovini, koji odgovor ima na američke, a koji na moguće evropske sankcije? O tome šta donosi izborna godina i u Srbiji i BiH u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" govoriće član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Emisiju "Direktno sa Minjom Miletić" gledajte na televiziji Euronews Srbija u utorak od 21 čas.

Politička kriza koja već dugo tinja u Bosni i Hercegovini, poslednjih meseci dodatno je zaoštrena, verbalne prepirke i zapaljiva retorika konstantno potpiruju razdor, a ono što se u poslednje vreme tamo dešava, mnogi tamošnji političari, pa i strani faktor, ocenili su kao najveću krizu od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Slaganju kockica u kreiranju te krize doprinele su nesuglasice oko imenovanja Visokog predstavnika, zahtev Republike Srpske za vraćanje nadležnosti entitetima, i, u konačnici, blokada državnih institucija do koje je sve to dovelo.

Uzavrela dešavanja inicirala su i žustrije uključivanje SAD i EU, ali i jasnu poruku međunarodnog faktora da nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i bojkotovanje rada institucija može dovesti do sankcija. 

Kako će se ova situacija rasplesti i može li zapravo da se rasplete, iz pozicije srpskog člana Predsedništva BiH, za Euronews Srbija govoriće Milorad Dodik.

Novu emisiju "Direktno sa Minjom Miletić " gledajte i u redovnom terminu u petak u 21 čas na televiziji Euronews Srbija. 

Komentari (0)

Srbija