Politika

Srpska lista o napadu na dvoje Srba Starom Gracku: Naoštrije osude, potrebna hitna rekacija nadležnih

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2022

-

08:17

Srpska lista o napadu na dvoje Srba Starom Gracku: Naoštrije osude, potrebna hitna rekacija nadležnih
Srpska lista o napadu na dvoje Srba Starom Gracku: Naoštrije osude, potrebna hitna rekacija nadležnih - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista najoštrije je osudila sinoćnji napada na dvoje maloletnih Srba u Starom Gracku u opštini Lipljan, zahtevajući od nadležnih organa da hitno reaguju i spreče napade na srpski narod na KiM.

"Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj besomučni napad i poziva nadležne da hitno reaguju i spreče napade na naš narod. Isto tako, apelujemo na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom utiču na lidere kosovskih institucija da zaustave napade na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Serija incidenata u kojima su žrtve Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji večeras je, kako dodaju, kulminirala napadom na srpskog mladića i devojku u Starom Gracku u opštini Lipljan. Mladić i devojka su napadnuti od strane odraslog muškarca albanske nacionalnosti koji se drznuo da nasrne na porodičnu kuću u kojoj su se napadnuta deca sakrila od ovog napadača, dodaju iz Srspske liste.

"Da stvar bude gora, policajci policijske stanice u Lipljanu do ovog trenutka, po našim saznanjima, nisu došli ni da uzmu izjave od prestravljene devojke i mladića, čime se šalje poruka da je maltretiranje Srba dozvoljeno", istsiče se u saopštenju Srpske liste.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija