Politika

Gradska izborna komisija proglasila izbornu listu broj 1 "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve"

Komentari

Autor: FoNet, Tanjug

17/02/2022

-

14:48

Gradska izborna komisija proglasila izbornu listu broj 1 "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve"
Gradska izborna komisija proglasila izbornu listu broj 1 "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradska izborna komisija proglasila je danas izbornu listu broj 1 "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koju je za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda podnela koalicija "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Kako je saopšteno, izborna lista ispunjava uslove iz člana 41. Zakona o lokalnim izborima u pogledu zastupljenosti manje zastupljenog pola na izbornoj listi. Uz izbornu listu priložena je sva zakonom propisana dokumentacija i ona ispunjava uslove za proglašenje, navedeno je u saopštenju. 

Podsetimo, Republička izborna komisija (RIK) takođe je proglasila danas izbornu listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore. Tu izbornu listu je 16. februara podnela koalicija "Aleksandar Vučić - zajedno možemo". Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je podneto ukupno 57.007 pravno valjanih overenih izjava birača da podržavaju tu izbornu listu. 

Listu su predali potpredsednica SNS Ana Brnabić, kao i kandidati za poslanike Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marija Zdravković, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. Nosilac liste je predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija