Politika

Mihailović: Ministarstvo državne uprave još nije izmenilo podatke o zastupniku POKS-a

Komentari

Autor: Fonet

16/02/2022

-

15:49

Mihailović: Ministarstvo državne uprave još nije izmenilo podatke o zastupniku POKS-a
Mihailović: Ministarstvo državne uprave još nije izmenilo podatke o zastupniku POKS-a - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Deo Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) okupljen oko Vojislava Mihailovića obavestio je javnost da Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu još nije izmenilo podatke o novom zastupniku POKS i da na taj način onemogućava POKS da izađe ne izbore.

Na konferenciji za novinare održanoj tim povodom navedeno je da je 3. januara većina delegata na izbornoj skupštini POKS umesto "bivšeg predsednika" Žike Gojkovića, kome je mandat prestao 15. oktobra, izabrala za novog predsednika Vojislava Mihailovića i novo rukovodstvo.

Mihailović je rekao da je očigledno da vlast "ima miljenika", misleći na Gojkovića, jer mu je omogućila da i dalje ne bude izbrisan iz registra zastupnika stranke, odnosno da "manipuliše i zloupotrebljava njeno ime na budućim izborima".

"Zbog toga će POKS iskoristiti sva pravna sredstva da Gojkovićeva izborna lista koja je danas ušla u koaliciju s Dverima, ne bude prihvaćena, jer dok traje upravni spor, na glasačkom listiću se ne može koristiti ime stranke koja je u sporu", naveo je Mihailović.

On je upozorio da to može da dovede u pitanje ceo izborni proces i zaključio da će pokret koji predvodi, bez obzira na, kako je naveo, "opstrukcije" Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u kampanji nastupati kao POKS, u koaliciji Nacionalno-demokratska aleternativa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija