Politika

Kurti: Spreman da se odazovem na sastanak u Briselu, ukoliko je i Beograd spreman

Komentari

Autor: FoNet

20/02/2022

-

11:18

Kurti: Spreman da se odazovem na sastanak u Briselu, ukoliko je i Beograd spreman
Kurti: Spreman da se odazovem na sastanak u Briselu, ukoliko je i Beograd spreman - Copyright EPA/KENZO TRIBOUILLARD

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je u razgovoru sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom da je spreman da se odazove pozivima za sastanak na najvišem nivou u Briselu, ukoliko je na to spreman i Beograd, preneo je danas portal Kossev.

"Na sastanku se razgovaralo o procesu dijaloga između Kosova i Srbije. Premijer Kurti je rekao da je Vlada Kosova konstruktivna strana koja se zalaže za pravno-obavezujući sporazum koji se fokusira na uzajamno priznanje", saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

On je pozdravio i blisku koordinaciju između Evropske unije i Sjedinjenih Država u ovom procesu. Kurti se sastao sa Boreljom u subotu uveče, na kraju drugog dana boravka u Minhenu gde se održava bezbednosna konferencija.

U subotu se sastao i sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, sa kojim je takođe razgovarao o dijalogu uoči nove runde na pregovaračkom nivou koja je zakazana za 22. februar i od koje će zavisiti da li će i kada doći do susreta Aleksandra Vučića i Kurtija.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Bobby Singh

20.02.2022 12:01

Prvo, pregovori u Briselu su tehnički, a ne statusni, ako se dobro sećam?? Dakle, "uzajamno priznanje" uopšte nije na meniju. Drugo, za šta Srbiji treba priznanje od strane Kosova? Nizašta. Dakle, ponudi nešto drugo... Možda sever Kosova?

Srbija