Politika

Janković o kandidaturi Šapića: On mi je najveći rival, ne vidim nekog ozbiljnog protivkandidata

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

16:07

Janković o kandidaturi Šapića: On mi je najveći rival, ne vidim nekog ozbiljnog protivkandidata
Janković o kandidaturi Šapića: On mi je najveći rival, ne vidim nekog ozbiljnog protivkandidata - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, EPA/SASA STANKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Ujedinjeni za pobedu Beograda" Vladeta Janković najvećim rivalom na predstojećim beogradskim izborima smatra kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči razgovora sa mladima u Dorćol placu u Beogradu, Janković je kazao da je Šapić prirodno njegov najveći rival, jer, kako je rekao, iza sebe ima moćan mehanizam SNS i sve medije na svojoj strani.

"Ne mogu da kažem da sem njega vidim nekog ozbiljnog protivkandidata. Vrlo jaka koalicija je 'Moramo'. Ja ću učiniti sve što od mene zavisi kako bi se odnosi između njihove i naše koalicije održali kao savezički", rekao je Janković.

Na pitanje ukoliko koalicija "Moramo" dobije većinu da li će ih podržati, Janković je na to odgovorio potvrdno.

On nije želeo da odgovara na pitanja oko ukrajinske krize, rekavši da se njegova kampanja tiče isključio Beograda, a to, kako kaže, bar za sada nije neposredan problem Beograda.

"O tome ne bih da se izjašnjavam. Moja lična spoljnopolitička saznanja i uverenja su jedna stvar, ali ovo je kampanja koja se tiče života građana", rekao je Janković.

Kada je reč o mladima u Beogradu, Janković kaže da su oni možda najbolniji problem društva uopšte, u Beogradu posebno, jer oni su, po njegovoj oceni, lišeni nade. Janković je naveo da ima niz mera koje bi pomogle mladima, između ostalog, širenje kulturnih cetara van središta Beograda na krug oko njega i na periferijska naselja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija