Politika

Ponoš o sastanku opozicije sa Berbok: Ne očekujemo da neko menja stvari u Srbiji, već da obrati pažnju na dešavanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2022

-

21:34

Ponoš o sastanku opozicije sa Berbok: Ne očekujemo da neko menja stvari u Srbiji, već da obrati pažnju na dešavanja
Zdravko Ponoš - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Opozicija ne očekuje da neko menja stvari u Srbiji, već da obrati pažnju na dešavanja kod nas posebno tokom izbora, rekao je večeras Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" nakon susreta dela opozicije sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok.

Ponoš je u emisiji Euronews veče naveo da je ministarska došla da se upozna sa regionom i da mu da na značaju. 

"Uprkos situaciji koja se dešava u Ukrajini ona je došla na Zapadni Balkan. To je dobar simbol. Došla je da se informiše. Imala je duži razgovor sa predstavnicima vlasti, ali nam nije rekla o čemu su pričali", naveo je.

On je naveo da uvek ima isti set poruka kada razgovara sa stranim diplomatama.

"Verujem da su oni dobro informisani o tome šta se ovde dešava, a to je da ova vlast ne vodi Srbiju ka Evropi. Ova vlast zloupotrebljava ukrajinsku krizu u svrhu kampanje. Ovo je vlast koja je razjedinjavala društvo sve vreme. To je nešto što dobra diplomatija zna. Strane diplomate ne treba da dozvole da budu zloupotrebljeni. Rekli smo danas da opozicija ne očekuje da neko menja stvari u Srbiji ali da obrati pažnju na dešavanja kod nas posebno tokom izbora", rekao je Ponoš.

Podsetimo, ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok koja je danas boravila u Srbiji se, pored sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem danas susrela i sa predstavnicima opozicije.

Sastanaku sa šeficom nemačke diplomatije prisustvovali su predstavnici zeleno-leve koalicije "Moramo", Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović, lider SDS Boris Tadić, kao i Marinika Tepić, noslac liste "Marnika Tepić- Ujedinjeni za pobedu Srbije" i Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Inače, ovo je prva poseta našoj zemlji nove nemačke mnistarske spoljnih poslova koja je Beograd posetila nakon Sarajeva i Prištine, a iz Srbije je otputovala u Moldaviju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija