Politika

Vučić danas primio akreditive četiri diplomate - u Srbiji novi ambasadori Libije, Koreje, Alžira i Egipta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/03/2022

-

12:09

Vučić danas primio akreditive četiri diplomate - u Srbiji novi ambasadori Libije, Koreje, Alžira i Egipta
Vučić danas primio akreditive četiri diplomate - u Srbiji novi ambasadori Libije, Koreje, Alžira i Egipta - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma amabasadora Libije, Koreje, Alžira i Egpta, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike. On je akreditive novih ambasadora primao u Palati "Srbija".

Predsednik Vučić je istakao danas primajući akreditive Mohameda Galbuna da Srbiju i Libiju povezuje višedecenijsko prijateljstvo i da se zato se kod nas sa velikom pažnjom prate događaji u Libiji, uz želju da tamo preovlada stabilnost, koja bi omogućila ekonomski razvoj, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Srpskom predsedniku danas je stiglo i akreditivno pisamo ambasadora Republike Koreje Li Ðeunga, kojem je poželeo uspešnu diplomatsku službu, uz očekivanje da će svojim angažovanjem, uz podršku srpskih vlasti, podstaći intenziviranje političkog dijaloga i dalje jačanje ekonomskih veza dveju zemalja.

Tanjug/Sava Radovanović

 

U razgovoru je konstatovano da se sve više korejskih kompanija interesuje za uslove investiranja na srpskom tržištu, zahvaljujući i radu kancelarije KOTRA, Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza. Takođe su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima "pametnih gradova", elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Tanjug/Sava Radovanović

 

I ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir, Fatah Mahraz, predsedniku Vučiću preneo je pozdrave predsednika Abdelmadžida Tebuna, kao i poziv za zvaničnu posetu. Predsednik Vučić i ambasador Mahraz su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa. Izrazili su i očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Predsednik Vučić primio je i akreditivno pismo ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha. On je ambasadoru Salahu izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti predsednik El Sisi posetiti našu zemlju. Uz pozdrave egipatskom predsedniku, izrazio je zahvalnost na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kada je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija