Politika

Vučić: Ako je Palma kriv niko ga neće štititi, ali nemojte polaziti od toga da je kriv jer ga je neko optužio

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/06/2021

-

11:50

Vučić: Ako je Palma kriv niko ga neće štititi, ali nemojte polaziti od toga da je kriv jer ga je neko optužio
Vučić: Ako je Palma kriv niko ga neće štititi, ali nemojte polaziti od toga da je kriv jer ga je neko optužio - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ako se dokaže da je kriv da odgovara i da ga niko neće zaštiti.

Njih dvoica prvi put su se pojavili na jednom događaju u javnosti nakon niza optužbi protiv Markovića u vezi sa podvođenjem žena i maloletnica.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li su institucije završile istragu u slučaju Dragan Marković Palma, kao i da li je ovo današnje zajedničko pojavljivanje politički prihvatljivo, odnosno poruka istražnim organima koji vode istragu, naglasio da se on drži striktno pravnih normi.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Kada bih govorio o istrazi morao bih da kažem da je najbolje da se sada sam udavim jer nisam mogao da se nigde pojavim od silnih lazi koje sam slušao. Ako je za bilo šta kriv (Palma), moraće da odgovara. Niti ću ga ja štiti, niti će ga bilo ko drugi štititi... Nemojte polaziti od toga da je on kriv jer ga je neko optužio koji je nas optuži da umesto koskošaka držimo drogu, a kada smo pronašli kokoške nije bilo izvinite", poručio je Vučić u odgovoru novinarima nakon otvaranja fabrike u Jagodini.

Vučić je naglasio da Markovića, ako je bilo šta protivzakonito učinio neće štititi „ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija“.

"U tome razlika onih koji danas upravljaju zemljom i onih koji su to činili pre“, rekao je on.

Marković o slučaju

Nakon što je Vučić završio konferenciju i otišao, novinarima se na istu temu obratio i sam Marković koji je ponovio tvrdnje da je "sve laž".

"I sad vi pitate predsednika da li je naše zajedničko pojavljivanje to da me on brani. Ne treba niko da me brani, sam sam se prijavio. Ja sam čovek domaćin, porodičan, a oni su izabrali mene", rekao je Marković i dodao: 

"Da je tačno oni bi podneli krivičnu prijavu protiv mene, ali nisu, prijavio sam se sam", rekao je Palma i naveo da su Dragan Đilas i Marinika Tepić odbili TV duel sa njim. 

Potom je izneo i optužbe na račun svedoka koji je govorio u slučaju podvođenja. 

"Zašto su ga "omutaveli", da ga sakriju kao skrivenog svedoka, navodno se on plaši od Palme i ne sme da on da izjavu. Kad smo mu skinuli masku, otišao da da izjavu, zašto sada ne kaže šta je rekao. Znači sve je laž", rekao je između ostalog Marković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija