Politika

Tepić: Lopta u rukama Tužilaštva

Komentari

Autor: Fonet

01/06/2021

-

15:19

Tepić: Lopta u rukama Tužilaštva
Tepić: Lopta u rukama Tužilaštva - Copyright Tanjug/ Tanja Valic

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ponovila je danas da smatra da bi Tužilaštvo za organizovani kriminal trebalo da se uključi u slučaj predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, odnosno navoda da je umešan u slučajeve podvođenja maloletnica u Jagodini.

Tepić je, na konferenciji za novinare, rekla da je pre dve nedelje dala izjavu u tužilaštvu u Kraljevu i da sve pohvale ima za tužiteljku Majdu Rakić, dok u jagodinsku policiju nema poverenja.

"Duboko verujem da Tužilaštvo za organizovani kriminal treba da preuzme slučaj, jer su ispunjeni uslovi, pošto je u organizovanje podvođenja i pedofilije uključeno više od tri lica, a jedan od njih je Marković, koji je službeno lice", rekla je Tepić.

Lopta je u rukama tužilaštva, poručila je ona i dodalada da misli da oni treba da izađu sa nekim epilogom, "da kažu nema osnova za pokretanje istražnog postupka, jer su ovo sve bile predistražne radnje ili da kažu ima i pokrenu postupak".

Upitana da li ima informacija da li su policija ili tužilaštvo kontaktirali svedoke koji su tražili zaštitu, Tepić je rekla da ima, ali da ne može o tome da govori.

Formiraćemo Alimentacioni fond

Tepić je najavila da će ta stranka, po promeni vlasti, formirati Alimentacioni fond koji bi trebalo da pomogne deci i samohranim roditeljima, u slučajevima kada nesavesni roditelj i posle odluke suda ne isplaćuje alimentaciju.


Tepić je na konferenciji za novinare rekla da se radi o državnom fondu, koji bi se finansirao iz budžeta Srbije, uz napomenu da i sada postoji novac za to namenu.

"Kada se saberu svi oni milioni evra koji su otišli u džepove "bratije Brnabić, Vučić, Mali, Kisić", bilo bi dovoljno novca za taj fond", rekla je ona.

Tepić je ukazala da u Srbiji nema zvaničnog podatka koliko ima samohranih roditelja, ali ukrštanjem različitih podataka dođe se do cifre od skoro 300.000 samohranih roditelja i najmanje toliko dece.

"Ne radi se samo o samohranim majkama, ima i samohranih očeva, koji su u problemu kada nesavesni drugi roditelj, posle odluke suda, ne izmiruje svoje obaveze", rekla je Tepić.

epić i istakla da bi se novac iz Alimentacionog fonda isplaćivao od momenta podnošenja brakorazvodne parnice. U slučaju vanbračnih zajednica, navela je ona, novac bi se isplaćivao od trentutka podnošenja zahteva za izdržavanje deteta, a suma o kojoj bi bilo reči je oko 12.000 dinara.

Tepić je rekla da bi se novac isplaćivao do odluke suda, odnosno i posle ukoliko nesavesni roditelj ne poštuje sudsku odluku, dok bi Alimentacioni fond u tom slučaju protiv takvog roditelja pokretao postupak. Ovakva rešenja postoje u većini država Evropske unije, rekla je Tepić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija