Politika

Marinika Tepić dala izjavu o Palmi, slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal?

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2021

-

16:14

Marinika Tepić  dala izjavu o Palmi, slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal?
Marinika Tepić dala izjavu o Palmi, slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal? - Copyright Tanjug/Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić dala je izjavu u kraljevačkom tužilaštvu povodom svojih tvrdnji da je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma podvodio maloletnice.

Tepić je novinarima po izlasku iz Tužilaštva rekla da je zainteresovanost tužiteljke o navodima koje je iznela bila na maksimalnom nivou i da ima njeno obećanje da će učiniti sve da predmet koji se nalazi u predistražnom postupku preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

Ona je navela da je tužiteljka imala puno razumevanje za nove okolnosti i nove informacije koje je ovog puta podelila sa njom, „u detaljnom i eksplicitnom iskazu“.

„Takođe je imala razumevanje zbog čega imena pojedinih žrtava i direktnih očevidaca nisam mogla da iznesem ovog puta, ostavljajući otvorenu sumnju na jagodinsku policiju, jer su svi do sad pozivani prvo bili usmereni na jagodinsku policiju“, rekla je Tepić.

Ona je podsetila da od početka slučaja "insistira na zaštiti svedoka i žrtava žurki kod Dragana Markovića Palme", u Jagodi, za koje tvrdi da su bila mesta podvođenja žena.

Tepić je navela da bi se uključivanjem Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu dale garancije i očevicima i žrtvama, jer Tužilastvo na specifičan način tretira sve koji su bili uključeni u taj slučaj, ali i ulivaju poverenje žrtvama da iznesu svoja iskustva.

Marinika Tepić je rekla i da je danas iznela više detalja nego prethodno, u jagodinskoj policiji.

Ona je pre davanja iskaza rekla da je „sve što je do sad iznela i što zna, iz direktnih saznanja i dokaza svedoka i žrtava“.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija