Politika

Brnabić: Briselski sporazum je mrtav

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2022

-

19:44

Brnabić: Briselski sporazum je mrtav
Ana Brnabić - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić  je večeras na svom Tviter nalogu poručila da se brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavlja.

"Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav", navela je premijerka.

.

 

Ona je uz objavu postavila link na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je naveo da je Sudski savet Kosova smenio predsednicu Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović nakon što je u Beogradu prisustvovala sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je srpski sudija Ljiljana Stevanović, za ujutru je primpremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu. Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe, pogazio je Briselski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ih štite Briselski sporazum više ne postoji", rekao je Vučić.

Vulin: Prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe

I ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin se osvrnuo na smenu sutkinje.

"Izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji Kurti je ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji", poručio je Vulin.

"Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju. Ako Evropska unija koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, onda sa pravom možemo reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju", naveo je Vulin.

Srbija i Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške, dodao je ministar unutrašnjih poslova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija