Politika

Vučić i načelnik Generalštaba oružanih snaga Francuske: Odnosi dve zemlje u usponu

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2021

-

18:43

Vučić i načelnik Generalštaba oružanih snaga Francuske: Odnosi dve zemlje u usponu
Vučić i načelnik Generalštaba oružanih snaga Francuske: Odnosi dve zemlje u usponu - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je načelnika Generalštaba oružanih snaga Francuske generala armije Fransoa Lekoantra, sa kojim je konstatovao da su bilateralni odnosi dve zemalje u usponu, uključujući i saradnju u oblasti odbrane.

Vučić i general Lekoantr su razgovarali i o jačanju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i o unapređenju saradnje u oblasti zajedničke obuke, uključujući i operacije pod okriljem Evropske unije, navodi se u saopštenju Predsedništva Srbije.

Posebno su razmotrili unapređenje vojnoobrazovne saradnje na bazi reciprociteta.

"Srbija u Francuskoj vidi pouzdanog partnera u oblasti vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje, što potvrđuje i kroz brojne ugovore koji su zaključeni u proteklom periodu", rekao je Vučić i naglasio da je partnerstvo i saradnja i u ovoj oblasti od strateškog interesa za obe zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmotrili i aktuelnu situaciji u borbi protiv pandemije koronavirusa i istakli da jedino zajedničkom akcijom na globalnom nivou mogu da se prevaziđu izuzetno teške posledice koje je ova bolest nanela svim aspektima života.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

Vučić je posebno istakao da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i dodao da Srbija ulaže velike napore u procesu evrointegracija.

"Podrška Francuske na našem evropskom putu je od velikog značaja i mi na tu podršku računamo", rekao je predsednik i dodao da je Srbija prihvatila novu metodologiju u pristupnim pregovorima, te da očekuje da se postignuti rezultati adekvatno i valorizuju kroz otvaranje novih poglavlja u pregovorima.

Komentari (0)

Srbija