Politika

Ministar Stefanović posetio srpske mirovnjake u bazi Sektora Istok misije UNIFIL u Libanu

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

10:42

Ministar Stefanović posetio srpske mirovnjake u bazi Sektora Istok misije UNIFIL u Libanu
Ministar Stefanović posetio srpske mirovnjake u bazi Sektora Istok misije UNIFIL u Libanu - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane u Vladi Srbije Nebojša Stefanović obišao je pripadnike pešadijske čete Vojske Srbije, angažovane u Sektoru Istok multinacionalne operacije UNIFIL u Libanu.

On je poručio da su naši mirovnjaci visokoprofesionalni i da je Srbija ponosna na svoje momke i devojke sa plavim beretkama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"U razgovoru sa rukovodstvom UNIFIL u Libanu, mirovne misije Ujedinjenih nacija, dobili smo priznanje i potvrdu svega onog što smo znali - da su vojnici Vojske Srbije veoma visoko poštovani i uvaženi u službi. Imao sam tu privilegiju da razgovaram sa našim momcima i devojkama koji služe ovde u UNIFIL misiji, koji su pretežno iz Druge brigade kopnene vojske, ali i iz Komande za obuku i drugih jedinica Vojske, i koji učestvuju u zaštiti mira na teritoriji istočnog i zapadnog sektora koji su im dati u nadležnost", rekao je ministar Stefanović.

On se zahvalio pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u misiji u Libanu što dostojanstveno predstavljaju našu zemlju.

"Želim da se zahvalim na tome što su zaista visokoprofesionalni i zato što svojim ponašanjem čine da naša zemlja bude ponosna, ali i veoma poštovana i u okviru španskog i italijanskog kontingenta u kojima naši vojnici učestvuju, ali i među svim drugim učesnicima jedne od najbrojnijih misija Ujedinjenih nacija koja ima preko 10.000 pripadnika snaga na teritoriji Libana", kazao je ministar odbrane.

 

Stefanović je istakao i da će se Srbija truditi nastaviti sa opremanjem naše vojske.

"Da kroz novu opremu i modernizaciju omogućimo i da naši mirovnjaci nastave da obavljaju svoje zadatke po najvišim mogućim standardima, kao što ćemo se uvek truditi da na ozbiljan način vodimo računa o njihovoj bezbednosti, sigurnosti i njihovim primanjima", rekao je ministar Stefanović.

Tokom susreta sa pripadnicima najbrojnijeg sastava naših mirovnjaka u okviru kontingenta Vojske Srbije, ministar Stefanović razgovarao je sa pripadnicima pešadijske čete o uslovima života i rada, kao i o njihovim utiscima o angažovanju u misiji UNIFIL.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija