Politika

Stefanović najavio povećanje plate pripadnicima Vojske

Komentari

Autor: Fonet

07/02/2022

-

12:41

Stefanović najavio povećanje plate pripadnicima Vojske
Nebojša Stefanović - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je danas da će "vojnici, podoficiri i oficiri" primiti platu uvećanu za osam odsto, dok je sindikat Sloga pozvao ministra da "ne huška" pripadnike Garde na "Slogu" zbog navodnog izostanka isplate dodatnih 10 odsto na platu.

Stefanović je u objavi na Fejsbuku, koju je prenelo i Ministarstvo odbrane, naveo da će pripadnici Vojske primiti platu uvećanu za osam odsto, što prema njegovim rečima predstavlja treće povećanje plata zaredom, ali i najveće povećanje u javnom sektoru.

 

 

"Oni su zaista to zaslužili - hrabri, nepokolebljivi heroji, patriote i profesionalci, ponos Srbije! Ovo je samo još jedan od načina da im kažemo hvala za sve što rade za našu zemlju!", naveo je Stefanović.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" - Sloga sindikat zaposlenih u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane su u saopštenju pozvali ministra i Ministarstvo da prestanu sa "huškanjem" pripadnika Garde na sindikat Sloga zbog neisplaćenog uvećanja od dodatnih 10 posto na platu.

U "Slogi" tvrde da su pripadnici Garde dobili nezvanično obaveštenje od svojih pretpostavljenih da obećanih 10 odsto na platu neće dobiti zato što se "Sloga" tome usprotivila u javnosti, i navode da je upravo Stefanović obećao dodatno povećanje od 10 odsto.

"Očigledno se od navedenog povećanja odustalo, pa se sada zaposleni u Gardi huškaju na sindikat 'Sloga'. Ministar Stefanović je još jednom pokazao da je sklon davanju nerealnih obećanja koja ne može ispuniti, a u odgovoru na pitanja sindikata uvek daje političke odgovore", zaključili su u tom sindikatu.

Komentari (0)

Srbija