Politika

Kurti: U Brisel idem na sastanak o dijalogu, a ne na njegov nastavak

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2021

-

14:27

Kurti: U Brisel idem na sastanak o dijalogu, a ne na njegov nastavak
Kurti: U Brisel idem na sastanak o dijalogu, a ne na njegov nastavak - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski premijer zjavio je danas da Prištini ne treba platforma za dijalog sa Beogradom koji je zakazan za naredni utorak, jer kako tvrdi, reč je o sastanaku o dijalogu, a ne njegovom nastavku.

"Ova sesija nije o dijalogu. To nije na dnevnom redu sastanka u utorak. Ova sesija je učenje na našim greškama. Moramo izaći na kraj sa 10 godina dijaloga kako bismo naučili lekcije za budućnost", rekao je on.

Kako je dodao od njega se tražilo da dođe kako bi govorio o platformi za dijalog, ali da je to pogrešno jer je sastanak u utorak sastanak o dijalogu, a ne njegov nastavak.

"Svaka platforma za novi dijalog bila bi pogrešna pre sastanka oko dijaloga.Platforma nije prvi korak jer ona prihvata dijalog čija je agenda još uvek nepoznata", rekao je Kurti.

Kako je dodao, on će na sastanku u Briselu braniti interese Kosova, ali da na njemu neće govoriti samo u svoje i ime svoje stranke, već u me svih stranaka.

"Ne bežim od dobro pripremljenog dijaloga, ne bežim od sastanaka i žao mi je sto me ovde optužuju neki koji su preppustili dijaloga bivšem predsedniku, u vreme kada je prihvatio projekat zamene teritorija. Na kraju imam samo jednu molbu, nemojte me srušiti još jednom", rekao je Kurti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija