Politika

Đilas: Čak i ako bi opozicija formirala vlast u Beogradu, to bi bilo nefunkcionalno i mogla bi da vodi grad šest meseci

Komentari

Autor: Fonet

07/04/2022

-

21:02

Đilas: Čak i ako bi opozicija formirala vlast u Beogradu, to bi bilo nefunkcionalno i mogla bi da vodi grad šest meseci
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da bi u slučaju da opozicija na ponovljenim izborima u Beogradu dobije još jedan mandat, to značilo da jedna heterogena grupacija treba da formira vlast, pa bi najbolje rešenje u tom slučaju bilo da se ona ograniči na šest do osam meseci i pripreme novi izbori.

Đilas je za N1 rekao da je rešenje da Gradska izborna komisija raspiše ponovljene izbore na 120 biračkih mesta, dodajući da je večeras odlučeno da se izbori ponavljaju na četiri mesta.

"U slučaju da opozicione stranke dobiju glasove, desiće se da jedna heterogena grupacija može da formira gradsku vlast za jedan mandat viška i u takvoj situaciji rešenje je da se ona vremenski ograniči i da se Beograd pripemi za nove izbore", rekao je Đilas.

Ocenio je da su izbori bili "neregularni, nefer i nepošteni", i naveo primer Istanbula od pre nekoliko godina, kada je slična politička kriza rešena novim izborima.

Đilas je rekao da se nije čuo sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, iako misli da je normalno da vlast i opozicija razgovaraju.

Komentari (0)

Srbija