Politika

Makron čestitao Vučiću: Srbija na evropskom putu može da računa na podršku Francuske

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

16:50

Makron čestitao Vučiću: Srbija na evropskom putu može da računa na podršku Francuske
Makron čestitao Vučiću: Srbija na evropskom putu može da računa na podršku Francuske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u kojoj se izražava podrška evropskom putu Srbije i izražava uverenje da će Srbija zajedno sa EU i zemljama Zapadnog Balkana raditi na obnovi mira u Evropi.

"Srbija teži da se priključi Evropskoj uniji i zajednici vrednosti koja nas spaja. Uveren sam da ćete sa odlučnošću nastaviti posao započet na tom putu na kome možete da računate na podršku Francuske, posebno tokom narednih meseci, u svojstvu predsedavajuće Savetu Evropske unije", navodi se u čestitki.

Makron ne sumnja da će "Srbija znati da radi zajedno sa zemljama članicama Evropske unije i zemljama Zapadnog Balkana na obnovi mira koji je doveden u opasnost na našem kontinentu ruskom agresijom protiv Ukrajine".

"Izražavajući želju da ću moći sa Vama da nastavim dijalog zasnovan na poverenju, u službi zajedničke evropske budućnosti i izvrsnosti naših bilateralnih odnosa, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog uvažavanja", navodi se u Makronovoj čestitki, saopštila je pres služba predsednika Vucića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija