Politika

LSV: Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2022

-

14:01

LSV: Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji
LSV: Srbija da prekine lutanje i uvede sankcije Rusiji - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je sve proevropske i progresivne političke partije u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

Kako se navodi u saopštenju, sve demokratske zemlje Evrope i sveta su uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu.

LSV je naglasila da su se sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, ali Srbija još nije povukla taj potez.

"Politika 'dve stolice', 'četiri stuba', 'i na istok i na zapad' je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid", navedeno je u saopštenju LSV.

Ta stranka smatra da Srbija mora da se pridruži tim sankcijama što pre.

"Taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji nas približava zajednici evropskih zemalja, kojoj pripadamo istorijski, kulturološki i politički", saopštila je LSV.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija