Politika

Lajčak o pitanju tablica na KiM: Na glavnim pregovaračima je da postignu dogovor

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

18:50

Lajčak o pitanju tablica na KiM: Na glavnim pregovaračima je da postignu dogovor
Lajčak o pitanju tablica na KiM: Na glavnim pregovaračima je da postignu dogovor - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Eksperti Beograda i Prištine sastali su se danas poslednji put u okviru radne grupe po pitanju registarskih tablica uoči isticanja roka za postizanje dogovora određenog za 21. april, i sada je na glavnim pregovaračima da postignu dogovor, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak.

"Oni su svojim radom pripremili put za diskusiju glavnih pregovarača predviđenu za sutra. Sada je na glavnim pregovaračima da postignu dogovor o načinu da se ostvari napredak", napisao je Lajčak na Tviteru.

Prištinska strana tvrdi da 21. aprila ističe rok za primenu nalepnica kao šestomesečnog rešenja, dok Beograd navodi da se sa Prištinom u Briselu u oktobru nisu dogovorili da 21. aprila ističe rok režimu nalepnica, već mandat ekspertima radnih grupa da do tada pronađu rešenje za tablice koje će potom predstaviti stranama.

Održavanje sastanaka ovih radnih grupa započeto je nakon što je zaključen sporazum o privremenom rešenju za tablice krajem septembra u Briselu koji je deeskalirao situaciju na Severu, odnosno na prelazima Jarinje i Brnjak koji su bili blokirani 14 dana u septembru i početkom oktobra prošle godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija