Politika

Petković: Priština generiše tešku atmosferu uoči nastavka dijaloga

Komentari

Autor: RTS

14/06/2021

-

08:37

Petković: Priština generiše tešku atmosferu uoči nastavka dijaloga
Petković: Priština generiše tešku atmosferu uoči nastavka dijaloga - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Priština generiše užasno tešku atmosferu uoči nastavka dijaloga u Briselu, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije rekao da je cilj da se potkopa dijalog i izvrši pritisak na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, a da istovremeno kosovski premijer Aljbin Kurti ima veliku podršku Zapada.

"Imate veliki pritisak na Beograd i Vučića, a sa druge strane veliku podršku Zapada prema Kurtiju koji se ponaša tako da niko na Zapadu ne reaguje na provokacije, uvrede, pretnje jer je Kosovo čedo zapadnih sila i da ga ne treba kritikovati i kad pogreši, a Beograd treba", rekao je Petković.

On je podsetio i na nedavni samit u Tirani ocenivši da je Kurti "pod noge bacio regionalnu i ekonomsku saradnju Zapadnog Balkana", koja bi pomogla da se prevaziđu problemi.

"On odbacuje dogovorenu deklaraciju jer želi da piše `Republika Kosovo`, a to je za nas neprihvatljivo", naglasio je Petković.

Srbima na Kosovu je poručio je da će Beograd u Briselu insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština i biti posvećen budućnosti.

"Nama je usud da živimo jedni sa drugima ili jedni pored drugih na KiM, i moramo da se dogovorimo o našoj budućnosti", istakao je Petković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija