Politika

Hil: SAD i Srbija imaju mnogo tema za razgovore, zadovoljni smo sastancima u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

14:53

Hil: SAD i Srbija imaju mnogo tema za razgovore, zadovoljni smo sastancima u Beogradu
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil rezultate sastanke koje su američki zvaničnici Karen Donfrid i Gabrijel Eskobar imali u Beogradu sa srpskim zvaničnicima ocenjuje kao "odlične".

"Prethodni, a i sastanci koji slede deo su zajedničkih napora da se prodube i prošire naši odosi", rekao je za Tanjug Hil koji je učestvovao u razgovorima pomoćice državnog sekretara SAD Karen Donfrid i specijanog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić u Beogradu.

On je dodao da su SAD ponosne na odnose koje su izgradili sa Beogradom i da se nadaju da će se unapređivati u budućnosti.

"Jučerašnji sastanci su deo toga i da, veoma smo zadovoljni njima", rekao je ambasador Hil za Tanjug na pitanje da li su zadovoljni satancima u Beogradu ili su im očekvianja bila viša.

Srbija i SAD imaju mnogo tema za razgovore i dosta toga da urade zajedno, rekao je amabsador.

Hil je danas sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i suprugom Džuli na obali Save, između Gazele i Starog savskog mosta zasadio tri drveta američkog javora.

Gradonačelnik je rekao je od 2019. posađeno više od 2.000 stabala, i da je cilj i današnje akcije da Beograd, ima više od 25 odsto površina pod zelenilom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija