Politika

Kristofer Hil: Beograd je danas mnogo lepši nego kada sam otišao

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

15:21

Kristofer Hil: Beograd je danas mnogo lepši nego kada sam otišao
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador SAD Kristofer Hil je danas sa suprugom Džuli i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem posadio na obali Save, između Gazele i Starog savskog mosta tri drveta američkog javora, u akciji čiji je cilj da 25 odsto urbanih delova grada bude pod zelenim površinama.

"Beograd ima ambiciozan plan da nastavi da ozelenjava grad i učini ga još lepšim. Živeo sam u Beogradu pre 40 godina i Beograd je uveravam vas mnogo lepši grad nego tada. Postao je grad parkova, drveća i cveća", rekao je Hil i dodao da se nada da će i ambasada SAD učestovovati u ozelenjavanju Beograda.

Zahvalio je gradonačelniku na prilici da učestvuju u akciji ozelenjivanja Begrada i podsetio da je njabolja prilika da se drvo zasadi ona pre 20 godina.

"Ako to nismo učinili tada najbolji trenutak je sada", rekao je Hil i dodao da će američki javori koje su posadili jednoga dana poslužiiti kao hlad svima koji se budu šetali tim delom obale.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Gradonačelnik Beograda je rekao da je od 2019. u Beogradu posađeno više od 2.500 stabala, i da je cilj i današnje akcije "Drvo za Beograd" da naš glavni grad ima više od 25 odsto površina pod zelenilom.

Beograd sada ima 14 odsto zeleniih površina u urbanom delu, a cilj nam je da ih bude 25, rekao je Radojičić i dodao da mu je ambasador rekao da je to ambiciozna ideja i da veruje da ako se udružimo svi, možemo da postignemo taj cilj.

Radojičić je zahvalio na svemu što američka ambasada i SAD rade da Beograd bude još lepsi i još zdraviji grad.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Dragan M.

29.04.2022 08:59

Zašto niko ne sme da napiše da su stabla posadjena u parku koji se zove Park Republika Srpska, nego pišete "leva obala Save", "šetalište", "park u Brodarskoj ulici", itd...?

Srbija