Politika

Mihajlović: Neistina ocene da Srbija nema plan za energente

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2022

-

16:29

Mihajlović: Neistina ocene da Srbija nema plan za energente
Zorana Mihajlović - Copyright Tanjug/MRE/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ocene da je Srbija nespremna, da nema plan i alternativu kada je u pitanju snabdevanje energijom i energentima, predstavljaju neistine kojima pojedini političari unose paniku među građane i pokazuju neodgovornost i neznanje, saopštila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

"Bez obzira na to, građani i građanke Srbije znaju da mogu da računaju na to da će Vlada Srbije, kao i do sada, obezbediti dovoljne količine energije i energenata", istakla je Mihajlovićeva u saopštenju.

Mihajlovićeva je rekla da "pojedini političari napadom na državu u trenutku najveće krize koja je pogodila Evropu u poslednjih pola veka pokazuju neznanje, neodgovornost i zlonamernost".

Ona je navela da nijednog trenutka od početka energetske krize, "Srbija nije imala problema sa snabdevanjem, niti je bilo restrikcija ili bilo kakvih drugih ograničenja".

"Jedino što je tragično jeste činjenica da u nedostatku ideja i programa za sticanje političkog profita pokušavate da iskoristite krizu, na koju Srbija ni na koji način nije, niti može da utiče, a sa kojom se svakodnevno bori i uspeva da obezbedi dovoljne količine energije i energenata za privredu i građane“, poručila je Mihajlovićeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija