Politika

Razgovor Vučića s premijerom Norveške: Prostor za unapređenje saradnje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/05/2022

-

14:42

Razgovor Vučića s premijerom Norveške: Prostor za unapređenje saradnje
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s premijerom Norveške Jonasom Garom Storeom, sa kojim je razmenio mišljenja o bilateralnim odnosima, razvoju ekonomske saradnje, reformskim procesima i evropskim integracijama Srbije.

Vučić je ocenio odnose Srbije i Norveške kao veoma dobre i sadržajne na svim poljima i naglasio da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, uključujući i ekonomsku saradnju između dve zemlje, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika.

U tom smislu, predsednik je istakao značaj Srpsko-norveškog poslovnog foruma i mogućnosti za saradnju koje on otvara. Predsednik je tokom razgovora pozvao norveške investitore da u narednom periodu pojačaju prisustvo na našem tržištu.

Govoreći o evropskom putu Srbije, Vučić je istakao da, iako Kraljevina Norveška nije članica EU, mnogi segmenti naše bilateralne saradnje imaju poseban značaj za naš proces evrointegracija, pogotovo u oblastima u kojima je Norveška pomogla Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa sa EU.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je ponovio da on za Srbiju predstavlja jedini pravi put za nalaženje kompromisnog rešenja i dodao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom procesu u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, pri čemu je predsednik Vučić ponovio principijelne stavove Srbije.

Komentari (0)

Srbija