Politika

Potpisan sporazum o ekološkoj saradnji sa Bugarskom, Vujović: Otvaranje poglavlja 27 daje dodatnu obavezu i podstrek

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2022

-

16:45

Potpisan sporazum o ekološkoj saradnji sa Bugarskom, Vujović: Otvaranje poglavlja 27 daje dodatnu obavezu i podstrek
Irena Vujović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i bugarski ministar zaštite životne sredine i voda Borislav Sandov potpisali su danas Sporazum o proceni uticaja na životnu sredinu i strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu.

Ministarka je nakon potpisivanja sporazuma za Tanjug izjavila da je današnje potpisivanje sporazuma rezultat intenzivne saradnje dve zemlje u ovoj oblasti poslednjih godina.

"Prošle godine smo imali niz sastanaka između radnih grupa koje se bave prekograničnom saradnjom i uticajem na životnu sredinu a sve u cilju da životna sredina bude zdrava i da je takvu ostavimo budućim generacijama", rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, sastanci delegacija poput današnjeg, su od neprocenjivog značaja za razmenu iskustava, da se vidi šta se u budućnosti može uraditi zajedno kao i da se nalaze rešenja za otvorena pitanja.

"Iskoristila sam priliku da gostu iz Bugarske zahvalim na podršci Srbiji na otvaranju Klastera 4, poglavlja 27. Bugarska strana se pokazala kao dobar partner u evropskim integracijama a otvaranje poglavlja 27 nam daje dodatnu obavezu i podstrek da još posvećenije radimo na zaštiti životne sredine", rekla je ona.

Bugarski ministar Sandov za Tanjug je rekao da zajednička briga o očuvanju životne sredine u prekograničnim oblastima stvara vezu između naše dve zemlje.

"Sada se suočavamo sa nekoliko svetskih kriza o kojima moramo da razmišljamo i moramo da gledamo da one što manje utiču na naše zemlje. Srbija i Bugarska su povezane u svakom pogledu, ekonomski i u svim sferama života tako da se dobra saradnja dve zemlje pozitivno odražava i na očuvanje životne sredine", rekao je on.

Dodao je da je saradnja dve zemlje u oblasti ekologije poslednjih godina sve bolja i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija