Politika

Petković u Briselu kritikovao aplikaciju Prištine za Savet Evrope, neizvesan trilateralni susret pregovarača

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

16:39

Petković u Briselu kritikovao aplikaciju Prištine za Savet Evrope, neizvesan trilateralni susret pregovarača
Petković u Briselu kritikovao aplikaciju Prištine za Savet Evrope, neizvesan trilateralni susret pregovarača - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Beograda koju vodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković završila je prvu rundu razgovora sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom u okviru današnjeg dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

Bilateralni razgovori predstavnika Beograda i specijalnog predstavnika EU trajali su više od tri sata u zgradi Evropske službe za spoljnu politiku u Briselu, a na dnevnom redu su bile registarske tablice, energetika, pitanje nestalih, kao i formiranje Zajednice srpskih opština, na čemu je ponovo insistirao Beograd.

Kako Tanjug saznaje, Petković je iskoristio ovu priliku da oštro kritikuje jučerašnji jednostrani i protivpravni akt Prištine koja je podnela zahtev za članstvo u SE čime je, prema rečima Petkovića, direktno udarila i na Briselski i Vašingtonski sporazum.

Nakon prve runde razgovora sa delegacijom Beograda Lajčak odvojeno razgovara sa predstavnicima Prištine, a u odnosu na ishod tih razgovora i spremnosti Prištine zavisi da li će popodne doći i do trilatetalnog sastanka.

Iz delegacije Beograda tim povodom poručuju da su spremni za sve formate razgovora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija