Politika

Poslanica prištinske DPK: Priština nema strategiju za članstvo u Savetu Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2022

-

10:46

Poslanica prištinske DPK: Priština nema strategiju za članstvo u Savetu Evrope
Poslanica prištinske DPK: Priština nema strategiju za članstvo u Savetu Evrope - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poslanica Demokratske partije Kosova Arijana Musljiu-Šoši kritikovala je čelnike prištinskih institucija zbog nepostojanja strategije za članstvo u Savetu Evrope (SE), prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Ekonomija onlajn.

Musljiu-Šoši smatra da su predsednica, premijer i ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, Aljbin Kurti i Donika Gervala morali da posete evropske prestonice kada je već bilo planirano da se podnese zahtev za članstvo u SE i da lobiraju.

"U svakoj aplikaciji moramo biti oprezni i veoma blisko da koordiniramo sa svim prijateljskim zemljama jer nam je potrebna podrška", rekla je Musljiu-Šoši.

Musljiu-Šoši, koja je i član Odbora za spoljne poslove kosovskog parlamenta, navela je da nisu održali nijedan sastanak u vezi sa članstvom u međunarodnim organizacijama.

Govoreći o pet članica EU koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, ona je rekla da je stalno izražavala zabrinutost po tom pitanju, ali da nije dobila konkretan odgovor od Gervale.

Prema njenim rečima, Gervala je govorila da je "Kosovo u kontaktu sa tim državama" i da se nastoji "da se dobije njihov glas kada se podnese prijava".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija