Politika

Ambasador Kube: Podržavamo Srbiju po pitanju suvereniteta na celoj teritoriji, za nas je Kosovo deo Srbije

Komentari

Autor: RTV Panon / Tanjug

21/05/2022

-

14:10

Ambasador Kube: Podržavamo Srbiju po pitanju suvereniteta na celoj teritoriji, za nas je Kosovo deo Srbije
Gustavo Trista del Todo - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Kube u Beogradu Gustavo Trista del Todo, izjavio je da je za tu zemlju Kosovo deo Srbije i da Kuba podržava Srbiju po pitanju integriteta i suvereniteta na celoj teritoriji.

"Smatram da su odnosi Srbije i Kube dobri i pozitivni. Mi podržavamo Srbiju što se tiče Kosova, za nas je Kosovo deo Srbije, i oko toga nema drugih stavova", kazao je kubanski ambasador za Panon RTV.

Epidemija virusa korona pretila je da ugrozi turizam, kao jednu od značajnih privrednih grana Kube, ali ambasador del Todo kaže da je Kuba uspela da savlada kovid-19.

"Turizam je ponovo krenuo i od januara do aprila imali smo gotovo pola miliona turista iz raznoraznih zemalja. Građani se javljaju ambasadi i raspituju za uslove putovanja. Nema nikakvih problema, mogu da putuju bez ograničenja, ko god želi neka dođe. Ovde postoji nekoliko turističkih organizacija koje dovode grupe i preostaje samo da se dogovore. Skupo je, priznajem, ali se isplati", rekao je on.

Pošto, kako otkriva, voli da boravi na plaži, i turistima to preporučuje, pre svega plažu Varadero, te obilazak severne i južne obale Kube. Kaže da je u Havani potrebno provesti bar jednu sedmicu kako bi se upoznala, i da Kuba ima prelepe pejzaže. Ističe da je Kuba bezbedna zemlja.

"Turisti mogu da dođu i organizovano i sa decom. Kuba je bezbedna zemlja, tamo nema situacija koje postoje u drugim zemljama", rekao je ambasador, prenela je Panon RTV.

Ambasador je najavio da će ovog leta, 29. juna i 3. septembra, u Beogradu gostovati dva kubanska orkestra koja su izuzetno popularna, pa je pozvao građane Srbije da dođu na njihove koncerte.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Isidor Kovačević

21.05.2022 14:39

Ko vas nešto uopšte pita?

Srbija