Politika

Ambasador Italije: Ključna uloga Srbije u očuvanju mira na Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

15:44

Ambasador Italije: Ključna uloga Srbije u očuvanju mira na Zapadnom Balkanu
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Italije Karlo Lo Kašo naglasio je, tokom današnjeg sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, o kojoj svedoči i predstojeća poseta šefa italijanske diplomatije.

Takođe je čestitao predsedniku Vučiću na rezultatima koje postiže naša zemlja u izazovnim vremenima, štiteći državne interese i napredujući na evropskom putu, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije primio je u oproštajnu posetu italijanskog ambasadora i zahvalio mu što je svojom aktivnošću i posvećenošću učinio mnogo za razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, koje su i strateški partneri.

Ambasador Lo Kašo je zahvalio predsedniku Vučiću što je, tokom obavljanja dužnosti u protekle četiri godine, imao njegovu ličnu podršku, kao i podršku srpskih vlasti.

Ambasador Lo Kašo naglasio je ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, što je Italiji veoma važno zbog blizine regiona.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što iz Italije, kao našeg prvorazrednog ekonomskog partnera, dolaze neki od najznačajnijih investitora.

Dvojica sagovornika su istakli da, osim političke i ekonomske saradnje, Srbija i Italija imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, od koristi za obe zemlje, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture.

Tema sastanka je bila i aktuelna globalna situacija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Lo Kašu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima po povratku u Rim, kao i mnogo sreće u ličnom životu, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija