Politika

Varhelji: Tiršova 2 sjajan primer podrške EU Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2022

-

11:09

Varhelji: Tiršova 2 sjajan primer podrške EU Srbiji
Oliver Varhelji - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji ocenio je da je izgradnja Univerzitetske dečije klinike "Tiršova 2", koju je obišao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sjajan primer podrške Evropske unije deci i mladima u Srbiji.

"Sjajan primer podrške EU deci i mladima u Srbiji kao deo Ekonomskog i investicionog plana EU od 30 milijardi evra, za Zapadni Balkan", naveo je Varhelji na Tviteru.

Komesar je objavio fotografije s obilaska završnih radova na izgradnji dečje klinike sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, podsetimo, obišli su radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike "Tiršova 2". Vučić je rekao da se nada da će bolnica biti gotova do proleća 2025. godine.

"Ovo mesto za izgradnju dečje bolnice ili bolnice za našu decu je impresivno, ogromne veličine, veće od jednog fudbalskog terena. Pripremni radovi će biti završeni do novembra. Ukupno će biti izgrađeno 60.000 kvadratnih metara. 40.000 kvadratnih metara za medicinski deo a 20.000 za garaže i sve što je potrebno da ovakav klinički centar postoji", rekao je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija