Politika

Brnabić i predstavnici Odbora nemačke privrede o saradnji

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2022

-

17:34

Brnabić i predstavnici Odbora nemačke privrede o saradnji
Brnabić i predstavnici Odbora nemačke privrede o saradnji - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok o jačanju ekonomske saradnje, poslovanju nemačkih kompanija u Srbiji i perspektivama ulaganja investitora iz ove zemlje na srpskom tržištu u nove oblasti.

Predsednica vlade je, ukazujući na činjenicu da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima, ocenila, takođe, da je ova zemlja i jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Ona je dodala da je Srbija zahvaljujući reformama koje je sprovela pouzdan partner za nemačke kompanije koje su istovremeno i instrument uspeha za srpsku ekonomiju u pogledu sistema rada i tehnologija koje donose na naše tržište. Osim toga, ekonomska saradnja sve više uključuje i investicije u visoko-tehnološkom sektoru, što predstavlja, kako je objasnila, jedan od prioritetnih zadataka ove i buduće Vlade Srbije.

Predstavnici Odbora nemačke privrede za istok ocenili su da je saradnja sa Srbijom veoma dobra i da postoji pozitivan trend rasta, ne samo kada je u pitanju dolazak nemačkih kompanija u Srbiju, već i u kvalitetu njihovih investicija. Na sastanku je bilo reči i o saradnji na polju obrazovanja, imajući u vidu da Nemačka predstavlja jednog od glavnih partnera Srbije u razvoju sistema dualnog obrazovanja.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Definisane su i potencijalne oblasti saradnje kao što su energetska tranzicija, zaštita životne sredine i digitalizacija. Razmenjena su mišljenja o budućim koracima koji bi dodatno olakšali poslovanje nemačkih investitora i doprineli da buduća saradnja bude još uspešnija. Sastanku je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija