Politika

Ambasador Srbije uskoro se vraća u Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

16:27

Ambasador Srbije uskoro se vraća u Ukrajinu
Ambasador Srbije uskoro se vraća u Ukrajinu - Copyright kiev.mfa.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nakon obilaska izbegličkog centra u Vranju gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine da će se ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović uskoro vratiti u tu zemlju.

"Naš ambasador Jovanović se uskoro vraća u Ukrajinu", rekao je Vučić, koji je izbeglice posetio u društvu ukrajinskog ambasadora u Srbiji Volodimira Toklača.

"Hoću da se zahvalim našim ukrajinskim prijateljima, da izrazim zadovoljstvo što, pre svega deca, ali i svi ostali, 67 njih ukupno imaju ovde dobre uslove", rekao je predsednik Srbije na kraju posete izbegličkom centru.

On je komesaru za izbeglice Vladimiru Cuciću rekao da treba popraviti sve što je neophodno od uslova smeštaja u centru, počev od hrane i da će lokalna samoprava dobiti svu neophodnu pomoć iz Beograda.

"Moramo uvek da budemo istinsko i suštinsko utočište za sve ljude koji su u nevolji i za našu braću iz Ukrajine i za sve druge i da pokažemo ono ljudsko srce koje mi imamo za ljude koji se u takvim problemima nađu, a od ove dece biće mnogo uspešnih ljudi", rekao je Vučić.

Dodao je da će možda neka od dece iz Ukrajine smeštene u Vranju sutra predstavljati Srbiju kao najbolji matematičari ili kao najbolji sportisti i zamolio ambasadora Tolkača da se ne naljuti zbog tih reči.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija