Politika

Srbija se kandidovala za specijalizovani EKSPO 2027. godine

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2022

-

12:37

Srbija se kandidovala za specijalizovani EKSPO 2027. godine
Srbija se kandidovala za specijalizovani EKSPO 2027. godine - Copyright E-Stock/Konstantin Bajčetić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali objavio je danas na svom nalogu na instagramu da je Međunarodnom birou za izložbe u Parizu predat dosije kandidature naše zemlje i Beograda za domaćinstvo Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO BEOGRAD 2027.

"Kao predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu 'EXPO BELGRADE 2027', verujem i nadam se da ćemo dobiti priliku da budemo domaćini ovom svetskom događaju koji okuplja posetioce iz celog sveta i koji će nam pružiti priliku da još jednom predstavimo našu zemlju kao sjajnog domaćina. Naš predlog je da se specijalizovana izložba sa temom 'Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve' održi u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine", naveo je Mali na instagramu.

Dodao je da bi takva manifestacija za našu zemlju imala ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj.

"Takve svetske izložbe predstavljaju sjajnu priliku za uspostavljanje i produbljivanje međunarodne saradnje i za privlačenje investitora, i omogućavaju predstavljanje svih potencijala država učesnica", naglasio je Mali.

Dodao je kako smo mnogo puta pokazali da imamo sve kapacitete za organizaciju najvećih međunarodnih skupova, i da zato ne sumnja da će tako biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine.

Komentari (0)

Srbija